Fem els panellets
Primer de tot, dir que farem panellets sense gluten! i direu... però si l'ametlla, pinyons, moniato, coco...no porta gluten!!!! CERT! però buscarem uns ingredients que no hagin patit contaminació creuada, hi han "marques" o "cases" que degut a que prèviament han processat algún aliment amb gluten fan que aquests darrers siguin susceptibles a estar contaminats. Per evitar un mal trangol a l'infant o adult celíac (que no es poca broma lo malament que es pasa quan un s'intoxica) procurarem que tot sigui apte per a que pugui participar tant en l'elaboració com en el seu consum posterior.
A aquesta activitat la Júlia (6 mesos en aquell moment) sols va experimentar amb el moniato.... ja que els fruits secs a part de que hem de tenir molta cura son altament o contenen al·lèrgens... i no cal espantar-nos.... te molts dies per experimentar i fer panellets.
Ingredients:
- 250 gr d'ametlla
- 170 gr. de sucre moré (el pròxim any tenim previst de posar-n'hi menys ja que ens va sortir bastant dolç, a pesar que a la recepta deia que s'hi posés 200gr.)
- 150 gr. de moniato ( o patata)
- 1 clara d'ou (per engantxar els pinyons, atmetlles...)
- Pinyons, ametlles i coco ratllat
Aquest era apte per a celíacs |
1. Xafem l'ametlla amb el sucre
2. Hi afegim el moniato i barregem molt i molt bé (al final és millor emprar les mans...més divertit)
3. Fem boles "bola boleta, ben rodoneta, tirorirà, tiroriroleta"
4. Hi afegim ametlles o pinyons....l'Aleix com que és una ment lliure va decidir que eren més bons barrejar pinyons i ametlles... i per a no tallar-li la creativitat el vam deixar fer.... i sabeu què? SON MOLT MÉS BONS!!!!! ( ho hauria de patentar aquest xiquet! jajajaaja)
(Aquest panellet gegant va rebre l'etiqueta de "aranya" ja que les cireres eren els ulls) |
6. per fer el de coco....vam barejar la masa amb coco i el resultat final:
i desprès de 8 minuts a 225ºC. el resultat va ser:
Van quedar bé i tot!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada