Fem pa entre tots
Avui hem fet pà!
Per a fer el
pa primer hem hagut de neteja'ns les mans! una part important abans de començar
a "cuinar".
El fet de
fer pa no és simplement un acte de cuinar quelcom... hi han uns processos
químics on podem aprofitar per aprendre una mica de ciència, a un nivell baix o
bàsic, però tot és iniciar-se.
Ingredients:
- 400 gr. de farina de panís sense gluten
- 100 gr. de farina de cigrons sense gluten
- 450 ml. d'aigua (H2O)
- llevat fresc
- vinagre de vi
- sal (si es vol)
- Llavors (diverses)
Passos a
seguir (ho hem fet
amb panificadora aquest cop...però es pot fer al forn també):
- pas bàsic: rentar les mans i posar-nos el davantal.
- a la cubeta de la panificadora avocar el llevat fresc, la sal i una mica de vinagre (Aquí veurem com fa efeverescència el contacte del llevat amb el vinagre. Per a fer un pa correctament és important que aquests dos elements no es toquin entre sí, però llavors "l'invent" perdria la gràcia.)
- Amb l'0ajuda d'una bàscula se li diu a l'infant que quan vegi els nombres 4-0-0 ens avisi i anem avocant la farina de panís. Així amb totes les mesures. I anem avocant les quantitats a la cubeta de la panificadora.
- S'engega la panificadora i a esperar.
- Quan les aspes paren de barrejar es posen les llavors... i a esperar a que es cogui el pa.
- L'últim pas es ... menjar-se el pa! bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada