dissabte, 30 de gener del 2016

Fada

Fada

 A l'escola de l'Aleix ens han demanat que aportem material o quelcom referent a les fades pel nou projecte que engeguen.

Com que m'encanta elaborar i reutilitzar coses... he creat aquesta fada de fofucha amb l'ajuda de l'Aleix (4 anys), ell ha enganxat les brillantines al vestit, pegat la vareta i ha retallat el foam per la línies (desprès no negaré que ho he repassat! jajaja) i també ha tallat les formes de papallona que s'amaguen dins la capsa (son l'aula de les papallones) i les flors que estan pegades sobre la capsa....així que ha sigut un treball bastant col·laboratiu...que és el que pretenia.

Com he dit, m'agrada reutilitzar...doncs quan s'acabi el projecte de l'escola de l'Aleix...anirà directe a l'escola de la mare.... nou material per a fer contes a l'activitat d'anglès. 

divendres, 29 de gener del 2016

Plàstica: dibuixem la celiaquia

Plàstica: dibuixem la celiaquia


Avui l'Aleix (4 anys) m'ha sorprès quan ha aparegut amb aquest dibuix... segons ell.... això és la celiaquia de la mama... i de fet...per si quedaven dubtes ho ha escrit tot solet!!!!!

Si es que de vegades...els més petits ens donen mil voltes! Ja que ell no sap ben bé que significa ser celíac...sols sap que no es pot menjar gluten...però el gluten què és?

Estic super orgullosa de que l'Aleix estigui tant conscienciat amb la malaltia celiaca... ja que gràcies a això està adquirint uns coneixements referents als aliments que el beneficiaran de més gran. Ja ho diuen,  "no hay  mal que por bien no venga".

dimecres, 6 de gener del 2016

Bola de Nadal

Bola de Nadal

Aquest detall de Nadal va ser idea de l'AMPA de l'escola bressol del curs 2013-14. No és una idea pròpia, però al ser una bona idea i estar feta per l'Aleix, la deso aqui. És unr ecurs interessant, bonic i senzill a tenir en compte.

Materials:
  • 1 Bola de Nadal
  • Témpera de color blanc
  • Rotulador permanent de color blanc
  • Tarja (opcional)
 

Aleix (2 anys i 3 mesos)
Elaboració:
Es tant fàcil com, que l'infant estampi la seva mà sucada de pintura blanca (tempera) sobre la bola de Nadal i escriure-hi el nom de l'infant. Si sols es fa una bola... es fàcil identificar el propietari/a de la "mà", però si es una activitat d'aula convé marcar-ho  prèviament per a no deixar-nos cap infant i per a no confondre mans.

Arbre de Nadal amb botons

Arbre de Nadal amb botons

 Aquest arbre de Nadal la portat l'Aleix de l'escola.
Com a tot el que porten els infants, es únic, bonic i captivador...son uns grans artistes en cossos petits.

Aleix (4 anys i 3 mesos)

Materials:
  •  1safata rodona per a pastissos
  • Tempera de color verd
  • Botons de diferents mides i colors
  • cordill/llaç
  • Purpurina (opcional)

Elaboració:

Es tracta de que els infants pintin amb tempera verda la safata. Un cop seca es divideix en tres parts i es retalla per a pegar-les tal i com es veu a la imatge, creant un arbre. Desprès s'hi enganxen els botons (reutilitzats a poder ser) i finalment s'hi posa el cordill per tal de poder penjar aquest detall a l'arbre de casa o on es vulgui.

Opcional: hi ha l'opció de posar-hi purpurina.

Aquest material l'ha elaborat un infant de segon cicle d'educació infantil...però les educadores que treballem al primer cicle estem més que curtides d'adaptar per als infants de les nostres edats.... aquesta activitat es molt vàlida per a aquest añumnat.