dissabte, 24 de setembre del 2016

Els dinosaures: anem als museus de Barcelona

Els dinosaures: anem als museus de Barcelona


A l'escola de l'Aleix continuen treballant el projecte dels dinosaures. Aquest cap de setmana l'hem dut a dos museus a veure els dinosaures. Inicialment volíem anar al Museu de l'institut Català de Paleontologia, al Museu de ciències naturals-museu blau i al Cosmocaixa, però l'últim el vam descartar perquè l'Aleix i la Júlia ja estaven cansats... i la qüestió es no avorrir i si divertir-nos aprenent!

Per tal de que el nostre "tour de dinosaures" no hagi quedat en una mera excursió, l'Aleix i jo hem dissenyat un treball- dossier del que vam fer allí combinant l'escriptura (fet que jo vull recalcar) i el dibuix (principal interès d'ell) d'aquesta manera fem una metacognició ben combinada que posteriorment podrà portar com a material a l'escola per tal de tenir un suport per explicar què va fer i què va veure.

Aleix (5 anys) i Júlia (17 mesos)

Adjunto el link del dossier, aquí.

dimecres, 14 de setembre del 2016

Minimon: els dinosaures

Minimon: els dinosaures


A l'escola de l'Aleix fan el projecte dels dinosaures. La nostra aportació és la creació d'aquest mini mon on podem veure els dinosaures i el seu entorn.

Hem decidit elaborar-lo amb els materials que teniem per casa per tal de reutilitzar al màxim.

Els dinosaures son de diferents jocs, d'allò que no siguin tots iguals. Aleix ha volgut posar terra a la safata llavors hem posat la sorra de la platja que teníem per experimentar. Hem elaborat un volcà emprant un got de plàstic i l'hem cobert amb plastilina marró. La lava és un tros de plàstic de color vermell que l'hem enrotllat simulant el foc i la lava sortint. Alhora hem creat un camí de lava i pedres que hem completat amb plastilina vermella per simular el foc viu.
Els arbres son trossos del llorer de casa que prèviament hem podat.


Aleix (5 anys)

diumenge, 11 de setembre del 2016

Eram sam sam

Eram sam sam


Tenyim l'aigua?

Tenyim l'aigua?

Avui hem omplert d'aigua un bol i li hem posat escuma d'afaitar. Llavors ens hem plantejat la seguent hipòtesis: el colorant traspassarà l'escuma i tenyirà l'aigua? I hem decidit comprovar-ho.

Aleix (5 anys)
Hem comprovat com el clorant anava tenyint l'aigua... però llavors l'Aleix ha volgut tocar quina textura tenia tot aquest experiment... i quan un infant vol tocar.... QUE TOQUI!!!! QUE EXPERIMENTI! penso que un infant que no s'embruta no ha experimentat, tocat o gaudit amb totes les seves possibilitats.