dimecres, 25 de maig del 2016

Observem les marietes

Observem les marietes


A l'hort estem acostumats a vere el purgó invaint la collita, les flors, tot!
Sabem que les marietes s'alimenten de purgó. Però cada cop que en recollim alguna i la deixem al nostre hort, aquesta s'escapa volant. La solució? Atrapem unes quantes marietes i intentem que facin larves a veure si dipositant aquestes a l'hort conseguim que es quedin el temps suficient per a menjar-se el purgó i continuar tenint un hort lliure de químics (eco dins de lo possible).


diumenge, 22 de maig del 2016

Experimentació amb la sorra de la platja

Al parc trobem els sorrals, un indret on els infants gaudeixen d'aquella sorra experimentant possant-la dins del cubell, fora, omplint, buidant, fent castells, jugant simbòlicament a que es menjar... el que la imaginació els hi fona.
Quin sorral més gran és una platja! No cal esperar a l'estiu per a gaudir-ne... ara que no fa ni molt fred ni molta calor és in moment idoni per a que l'infant jugui sense patir calor.

Hort: maduixeres

Dissabte 21 de maig de 2016: les maduixeres estan creixent!!!

Hort: les carabasses

Dissabte 21 de maig de 2016:
Les nostres carabasses per fi han fet llucs!!!
Aleix ha al•lucinat perque son les llavors que vam extreure de.les carabasses que vam emprar per la castanyada (halloween).
Veurem la seva evolució.

Dissabte 16 de juliol de 2016:
Tenim abelles que ens pol·linitzen les carabasses!!!! és un moment ideal per a observar el procés i respectar a aquests sers.





Experimentació amb farina de colors sense gluten

Experimentem amb els tolls

Dibuix lliure

Sé que ens pasem la vida dient "No", "no facis això, no pintis a la paret, no, no, no".

L'altre dia l'Aleix va voler fer un circuit per als seus caragols... i vaig pensar..." perquè no?" És un exterior, pintat amb guixos de colors, amb una mica d'aigua marxarà... doncs després de donar la consigna " al terra de la terrasa si, a l'interior no" Aleix va gaudir del seu circuit. Però darrera ve la Júlia! Que li va faltar temps per decorar tot el terra de la terrassa amb mil i una postures diferents. Guix a la mà dreta, guix a la mà esquerra...experimentant amb quina mà feia millor el traç, clar, la lateralitat encara no està definida a aquesta edat ( si serà dretana o esquerrana).

En resum, preveig que aquest estiu tindré la terrassa més ben decorada del barri 😂😂😂

dimarts, 17 de maig del 2016

Congrés Català d'Educació Matemàtica

 Català d'Educació Matemàtica


Estic emocionada perquè al juliol hauré aportat el meu granet al Congrés  Català d'Educació Matemàtica




C2EM-Banner


Informació i pòster aquí


Des de ben petits tenim infinitat de maneres de treballar les formes geomètriques. Els infants veuen en el seu entorn proper els cercles, quadrats, triangles... Sols els cal una petita empenta per a reconèixer i ser conscients de què és allò que veuen. Les matemàtiques ens envolten i ens acompanyen al llarg de tota la nostra vida. Algunes de les maneres que tenim de potenciar la descoberta de la geometria, l’espai i la forma dels objectes poden ser les que es mostren en les següents activitats.


dijous, 5 de maig del 2016

Fem flors de primavera amb les mans

Fem flors de primavera amb les mans



La idea és ben senzilla, posar tempera a les mans... un sol color, dos, tres...els que es vulguin i estampar la mà sobre la superfície. Desprès amb l'ajuda del dit, fer la tija de la flor.

Ràpid i fàcil!

Si ho fem amb els peus... ens surten tulipes.

Amb aquesta activitat treballem la plàstica, la creativitat, la psicomotricitat (ja que si els infants son els que es posen la pintura a les mans i fan la tija..estan treballant la psicomotricitat fina), la coordinació oculo-manual, i la diversió d'experimentar el tacte de la pintura i les superfícies a les que estampen.