dijous, 27 d’agost del 2015

Joc simbòlic: cuinem pasta sense gluten

Joc simbòlic: cuinem pasta sense gluten

L'Aleix amb 3 anys te moltes ganes d'aprendre, d'ajudar.... i perquè no fer cas dels seus interessos? d'acord, el tema cuina és perillós... penso que si estem atents/es no ho es gens! i s'esdevé un magnific moment educatiu al cap i a la fi, l'Aleix està jugant a ser gran... està fent el que s'anomena joc simbòlic.



Els passos son:
  • deixar a l'infant que obri el pot de tomata, emprarà les tissores... si no ho ha fet ja ho començarà a fer a P3 així que... amb cura que no es faci mal... no hi ha cap problema!
  • la ceba l'hem picada amb la picadora (es posa dins i ell sols ha de picar cap baix... no hi ha perill algun) aprofitem per a que vegui com una ceba pasa de estar en trossos grans a picada ben petita, es un moment per ensenyar l'estat i els canvis de les coses. En aquest cas la ceba es de color verd.... colorant alimentari? NO! l'hem picada amb el pebrot verd...així fem els menjars més colorits! 
  • el moment de coure la carn...he de reconeixer que estava 120% atenta... perque no deixa de ser un nen...i com a tal...son molt ràpids! per sort tenia mes por del foc ell que jo...així que va tenir moltissima cura en tot moment.
  • I el moment de barrejar la salsa amb els espaguetis...és un altre genial moment per a que vegi com es tenyeixen els espaguetis de color blanc a aquest color taronjós...
Son moments....que porten una carrega d'aprenentatge brutal..i hem d'aprofitar per a que els nostres infants hi participin de manera totalment vivencial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada