dijous, 2 de novembre del 2017

Presentació del pòster al 1r. CONGRÉS INTERNACIONAL “VALORS EN UNA SOCIETAT CANVIANT: EDUCAR EN XARXA” - Lleida, 2, 3 i 4 de novembre de 2017

Presentació del pòster al 1r. CONGRÉS INTERNACIONAL “VALORS EN UNA SOCIETAT CANVIANT: EDUCAR EN XARXA” - Lleida, 2, 3 i 4 de novembre de 2017


 Tota la informació es pot trobar a la web: http://educarenxarxa.cat/ca


DIJOUS, 2

17:30h. Recollida de documentació.
18h. Inauguració oficial: Montserrat Macià (directora IEI); Carles Alsinet (degà FEPS Universitat de Lleida) ; Montserrat Parra (regidora de Polítiques a favor de la creativitat, la Cultura, l’Educació i els EsportsMiquel A. Cullerés (delegat territorial d’Ensenyament); Joan Busqueta, vicepresident CECEL-CSIC
18:30h. Conferència Inaugural: “Valors en una societat canviant: els reptes de la participació i l’autoritat en la societat de la informació”, Dr. Ramon Flecha (Universitat de Barcelona, CREA).
Presenta: Dr. Fidel Molina (Universitat de Lleida i Secció de Sociologia i Educació, IEI).
20:00h – 20:30h Presentació de Pòsters    (els pòsters romandran penjats durant els dies del Congrés a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs).
  • Anglès en Xarxa des de l’escola Bressol (Mònica Berenguer, Escola Bressol Municipal Albares, Lleida).
  • Aprendizaje mútuo. Acompañamiento en la educación. (Magda Barneda,  Associació Espaidó).
  • Ciutat i conflicte metropolità (Joan Manel Torres, estudiant Universitat de Lleida).
  • Educació sexual “Tema tabú en casa y en clase” Elisabet Javierre, Laura Gros, Silvia Gros, Infermeria).
  • Contribució del teatre a l’aprenentatge de la llengua. Una proposta didàctica per a 4t d’ESO  (Anna Gutierrez, Antoni Leal, INS Hug Roger III, Sort).
  • Cultura Seitai (Mar Lopez Solsona, Associació Espaidó).
  • Educación e interculturalidad en la enseñanza/aprendizaje de las lenguas extranjeras: desafíos en el siglo XXI (Pascaline Linda Ngameni, estudiant Universitat de Lleida).
  • L’educació assistida amb animals (EAA) com a estratègia comunicativa dins de l’escola inclusiva (Laura Toré Pujol, Natalia Santaliestra Godia, Maylos Rodrigo Claverol, escola Joc de la Bola, Lleida).
  • L’educació assistida amb animals (EAA) com a metodologia d’atenció a la diversitat en l’educació inclusiva. Un estudi de cas.  Meritxell Solé, Oleguer Camerino, Marta Castanyer, escola Joan XXIII de les Borges Blanques, Universitat de Lleida INEF).
  • Projectes en xarxa. Projectes amb espurna. (Toni Tubio, grup Espurna de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona).

DIVENDRES, 3
9:30h. Taula Rodona “Educació i salut en un món en transformació”.
Dr. Fidel Molina (Universitat de Lleida i Secció de Sociologia i Educació, IEI)  Dr. Jose Yuni, del CONICET, Universidad Nacional de Catamarca (Argentina), Dr. Eduardo Bericat (Universitat de Sevilla).
11h. Pausa Cafè.
11:30h. -COMUNICACIONS.
Grup 1+2: Cultures i Comunitat (Sala Montsuar)
Presenta i coordina el grup de comunicacions: Marc García Alias  (Universitat de Lleida, membre comitè coordinador del Congrés).
  • 11:30h. -Ètiques discursives i valors en l’aprenentatge de la interculturalitat: la figura del traductor com a model per a desenvolupar la competència social I Ciutadana.  (Jordi Giró, Inspecció Ensenyament, Barcelona).
  • 11:50h. -Joves en valor (Pilar Echauz, Estefania Solé, Rafel Folch, Beatriz Astete, Ancelle Cunigonde,Anna Mateus, Cáritas Diocesana de Lleida).
  • 12:10h. -Enxarxa’t  a l’Aps: l’impuls de l’aprenentatge servei a les Terres de Ponent des de l’equip ICE, Cafès ApS.  (Deli Miró, Elena Álvarez, Mariona Campoy, Núria Camps, Montse Carbonell, Josep Ramon Clavé, Joan Dalmau, Pilar Echauz, Núria Farré, Laia Gibert, Dolors Jové, Gemma Mirmi, Blanca Moreno, Meritxell Morera, Alfred Pera, Gemma Saladrigues, Marc Segura, Sandra Vidal, equip ICE Aprenentatge Servei, Universitat de Lleida ).  
  • 12:30h. -Què m’expliques avui? (Glòria Farré, INS Aubenç, Oliana).
  • 12:50h. -L’aprenentatge servei, una eina educativa i  de transformació social a la Universitat de Lleida (Deli Miró, Fidel Molina, Paquita Sanvicén, Observatori d’Aprenentatge i Servei, GESEC, Universitat de Lleida ).

Grup 3: Mediació i Resolució de Conflictes  (Sala de la Biblioteca de l’IEI)       
Presenta i coordina el grup de comunicacions: Dr. Joan Tahull (Universitat de Lleida i Secció de Sociologia i Educació IEI).
  • 11:30h. -Reflexions sobre algunes conseqüències no desitjades de la introducció de la jornada intensiva als centres educatius. (Iolanda Montero, Joan Tahull. EAP La Noguera, Universitat de Lleida).
  • 11:50h. -Along the paths of the Generation Orchestra: from the life trajectories of social actors to the emergence of new dispositions and individual variations. (Rute Teixeira, estudiant, Institute of Sociology od the Faculty of Arts of the University of Porto).
  • 12:10h. -Disputas de sentido en torno a la inclusión escolar des de la perspectiva del profesorado.  (José Yuni,  Claudio Ariel Urbano, Cecilia Meléndez, Raúl Nilver Padilla, Ana Cavagnero (Universidad Nacional Villa María, Argentina, CITCA CONITEC).
  • 12:30h. -Estudi sobre les relacions  conflictives entre el professorat.  (Joan Tahull, Iolanda Montero, Universitat de Lleida, EAP La Noguera).
  • 12:50h. -Formació d’alumnes universitaris en conflictes a través del joc tradicional  (Aaron Rillo,  Queralt Prat, Veronica Muñoz, Unai Sáez de Ocáriz, Antoni Costes, Pere Lavega, Universitat de Lleida, INEFC).

Grup 4: Educació personalitzada (Inclusió i Educació: Plans  Educatius d’Entorn i alternatives)  (Sala de l’Hemeroteca IEI)
Presenta i coordina el grup de comunicacions:  Raül Manzano (Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i Secció de Sociologia i Educació, IEI).  
  • 11:30h. -Catàleg d’activitats emprenedores a la Formació Professional a Lleida.  (Nicolau Galdeano, Dolors Gutiérrez, Teresa Argilés, Lluís Herrera, Inspecció Ensenyament Lleida, equip ICE-Universitat de Lleida d’implementació de l’emprenedoria a la Formació Professional).
  • 11:50h. -Seitai. L’observació del moviment espontani: una nova Mirada a l’atenció a la diversitat (Magdalena Barneda, Maria Antònia Serrabona, Associació Espaidó).
  • 12:10h. -Tecnología de la información y de la comunicación en la enseñanza de asignaturas en inglés (Pascal Carmel Zong, estudiant Universitat de Lleida).
  • 12:30h. -La Xarxa d’instituts: una eina per compartir i créixer plegats. (Susanna Soler, Institut Montgrós, Sant Pere de Ribes).
                           
Grup 5: Salut i Educació   (Aula Magna IEI)   
Presenta i coordina el grup de comunicacions: Dr. Joaquim Reverter  (membre Comitè Organitzador, Universitat de Lleida).
  • 11:30h. -Escuelas de Enfermería en innovación curricular. Construcción de experiencias sobre los métodos de evaluación. (Carmen Gloria Cofre, Teresa Torres, Universidad Católica del Maule, Chile, Universitat de Lleida, videoconferència).  
  • 11:50h. -Niveles de Mindfullness y bournot en estudiantes universitarios: empresa, derecho y turismo. (Silvia Solé Cases: Manuel Plana Farran, Universitat de Lleida, Universitat Catòlica de València).      
  • 12:10h. -World Mobile City Project. Gimcanes urbanes de geolocalització. (Jordi Marin, INS Pius Font i Quer, Manresa).
  • 12:30h. -Efectos de un programa de educación física en personas mayores. Proyecto Enaquari. (Alvaro del Pano, Vicenç Hernández-Gonzalez, Núria Casado, Fidel Molina-Luque, Joaquim Reverter, Universitat de Lleida).
  • 12:50h. -Actividad física de una Universidad catalana. El caso de la Universitat de Lleida. (Vicenç Hernandez-Gonzalez, Rosa Arnau-Salvador, Alvaro de Pano, Carme Jové, Joaquim Reverter, Universitat de Lleida).
  • 13:10h. -Educando en red. Estrategias colaborativas y construcción de la violencia/solidaridad en un context de vulnerabilidad social. (Juan Carlos Romero, Universidad de Huelva, videoconferència).

14h. Dinar lliure.

17:30h. -Conferència: “Repensant el món rural: cap a una sostenibilitat social i ambiental”, Dr. Josep Lluís Espluga (Universitat Autònoma de Barcelona).
Presenta: Dra. Paquita Sanvicén-Torné (secció Sociologia i Educació, IEI, Universitat de Lleida).

Grup 3: Mediació i Resolució de Conflictes (Sala de la Biblioteca de l’IEI)
Presenta i coordina el grup de comunicacions: Dr. Joan Tahull (Universitat de Lleida i Secció de Sociologia i Educació IEI).
  • 19:00h. -El lugar de la competència intercultural en la enseñanza/aprendizaje  de ELE en Camerún: propuesta de una unidad didáctica TIC (Pascaline Linda Ngameni, estudiant Universitat Lleida).
  • 19:20h. -El machismo en las aulas se adapta a los nuevos tiempos (Beatriz Leon, Tarragona).
  • 19:40h. -Principis educatius per sobreviure al segle XXI  (David Colell, Institut Canigó, Almacelles) .  
  • 20h. -Saber utilitzar fonts, llegir-les i utilitzar-les és important en la societat de la infoxicació (Paquita Sanvicén, Marc García, Universitat de Lleida, GESEC).

Grup 4: Educació personalitzada (Inclusió i Educació: Plans  Educatius  d’Entorn i alternatives)  (Sala de l’Hemeroteca IEI)
Presenta i coordina el grup de comunicacions:  Raül Manzano (Centre de Recursos Pedagògics de Lleida i Secció de Sociologia i Educació, IEI).  
  • 19h.   -Diàlegs sobre el perdó, una experiència d’educació en valors. (Júlia Salat Torres, Angelica Querin, Fundació My Life Design, Universitat de Lleida).
  • 19:20h. -Implementación de un programa de Mindfullnes en aulas de educación infantil  del col·legi Episcopal. (Alicia Romero, col·legi Episcopal de Lleida).
  • 19:40h. -L’equitat de gènere a les EBM (Carme Roma, Josepa Gòdia, Unitat tècnica d’escoles Bressol, Paeria de Lleida).
  • 20h. -La construcción de la mejora a lo largo de un proceso de asesoramiento pedagógico. (Maria Àngels Armengol, B. Roca,L. Huerta, J. Onrubia, Departament de Psicologia Evolutiva i de la Educació, Universitat de Barcelona).

Grup 5: Salut i Educació  (Aula Magna IEI)
Presenta i coordina el grup de comunicacions: Marc García Alias  (membre Comitè Organitzador i Universitat de Lleida).
  • 19:00h. -Prácticas corporales en la experiencia juvenil  en adolescentes escolarizados en la provincial de Córdoba (Argentina) (Claudio Urbano, José Yuni, Marcos Brandan, Lilian Vadori, María Celeste Barrionuevo, Daniela Dubois, Universidad (Universidad Nacional Villa María,Argentina, CITCA CONITEC).
  • 19:20h. -Enfermeras educando por la salut (Elisabet Javierre, Silvia Gros y Laura Gros, Infermería).
  • 19:40h. -Efectos de la electro estimulación de cuerpo o en la salud y el rendimiento. Proyecto Enaquari. (Álvaro del Pano, Vicenç Hernández-Gonzalez, Fidel Molina-Luque, Joaquim Reverter, Universitat de Lleida).
  • 20:00h. -Hábitos alimenticios y consumo de Tabaco y alcohol en estudiantes de la Universidad de Lleida.( Vicenç Hernandez-Gonzalez, Rosa Arnau , Alvaro de Pano,  Carme Jové, Joaquim Reverter, Universitat de Lleida)

21:30h. Sopar del Congrés.   

DISSABTE, 4

9:30h. -Presentació del número 1. de la revista digital  Educació i Valors. “La personalització de l’aprenentatge.  A càrrec de l’equip coordinador: Raül Manzano, Ernest Caufapé, Joan Tahull, Àngels Morera (membres Secció de Sociologia i Educació IEI).
10h.  -“La personalització de l’educació”, Dr. César Coll (Universitat de Barcelona).
Presenta i modera: Raül Manzano (Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i Secció de Sociologia i Educació, IEI).
11:30h. -Pausa-Cafè
12h. -Conferència de cloenda: “Educar en xarxa, les TIC: Valors en una societat canviant” Dra. Marina Subirats (Universitat Autònoma de Barcelona).
Presenta i modera: Paquita Sanvicén-Torné (Universitat de Lleida i Secció de Sociologia i Educació, IEI).

13:30h. Acte de Cloenda  a càrrec del Comitè Científic i Organitzador del I Congrés i Diputació de Lleida, IEI.

El meu pòster:
http://ebressol.paeria.cat/2014/fitxes-informatives/ebm_albares/noticies2017-2018/not11_ebmalbares_congres_004.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada