dimecres, 2 de setembre del 2015

Fem pa

Fem pa entre tots

Avui hem fet pà!



Per a fer el pa primer hem hagut de neteja'ns les mans! una part important abans de començar a "cuinar".

El fet de fer pa no és simplement un acte de cuinar quelcom... hi han uns processos químics on podem aprofitar per aprendre una mica de ciència, a un nivell baix o bàsic, però tot és iniciar-se.

 Ingredients:
  • 400 gr. de farina de panís sense gluten
  • 100 gr. de farina de cigrons sense gluten
  • 450 ml. d'aigua (H2O)
  • llevat fresc
  • vinagre de vi
  • sal (si es vol)
  • Llavors (diverses)

Passos a seguir (ho hem fet amb panificadora aquest cop...però es pot fer al forn també):
  1. pas bàsic: rentar les mans i posar-nos el davantal.
  2.  a la cubeta de la panificadora avocar el llevat fresc, la sal i una mica de vinagre (Aquí veurem com fa efeverescència el contacte del llevat amb el vinagre. Per a fer un pa correctament és important que aquests dos elements no es toquin entre sí, però llavors "l'invent" perdria la gràcia.)
  3. Amb l'0ajuda d'una bàscula se li diu a l'infant que quan vegi els nombres 4-0-0 ens avisi i anem avocant la farina de panís. Així amb totes les mesures. I anem avocant les quantitats a la cubeta de la panificadora. 
  4. S'engega la panificadora i a esperar.
  5. Quan les aspes paren de barrejar es posen les llavors... i a esperar a que es cogui el pa.
  6. L'últim pas es ... menjar-se el pa! bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada