dilluns, 9 de novembre del 2015

Fem els panellets

Fem els panellets

Primer de tot, dir que farem panellets sense gluten! i direu... però si l'ametlla, pinyons, moniato, coco...no porta gluten!!!! CERT! però buscarem uns ingredients que no hagin patit contaminació creuada, hi han "marques" o "cases" que degut a que prèviament han processat algún aliment amb gluten fan que aquests darrers siguin susceptibles a estar contaminats. Per evitar un mal trangol a l'infant o adult celíac (que no es poca broma lo malament que es pasa quan un s'intoxica) procurarem que tot sigui apte per a que pugui participar tant en l'elaboració com en el seu consum posterior.

A aquesta activitat la Júlia (6 mesos en aquell moment) sols va experimentar amb el moniato.... ja que els fruits secs a part de que hem de tenir molta cura son altament o contenen al·lèrgens... i no cal espantar-nos.... te molts dies per experimentar i fer panellets.
 
Ingredients:
  • 250 gr d'ametlla
  • 170 gr. de sucre moré (el pròxim any tenim previst de posar-n'hi menys ja que ens va sortir bastant dolç, a pesar que a la recepta deia que s'hi posés 200gr.)
  • 150 gr. de moniato ( o patata)
  • 1 clara d'ou (per engantxar els pinyons, atmetlles...)
  • Pinyons, ametlles i coco ratllat
Aquest era apte per a celíacs
 Elaboració pas a pas (hem seguit la recepta del paquet però eliminant petites coses....):

1. Xafem l'ametlla amb el sucre

2. Hi afegim el moniato i barregem molt i molt bé (al final és millor emprar les mans...més divertit)


3. Fem boles "bola boleta, ben rodoneta, tirorirà, tiroriroleta"

 4. Hi afegim ametlles o pinyons....l'Aleix com que és una ment lliure va decidir que eren més bons barrejar pinyons i ametlles... i per a no tallar-li la creativitat el vam deixar fer.... i sabeu què? SON MOLT MÉS BONS!!!!! ( ho hauria de patentar aquest xiquet! jajajaaja)


 5. Ep! hem de posar cireres.... aquí la creativitat de l'Aleix també va volar lliurement...
(Aquest panellet gegant va rebre l'etiqueta de "aranya" ja que les cireres eren els ulls)

6. per fer el de coco....vam barejar la masa amb coco i el resultat final:

i desprès de 8 minuts a 225ºC. el resultat va ser:

Van quedar bé i tot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada