dissabte, 28 de novembre del 2015

Tècnica de la purpurina: fem petards!

Tècnica de la purpurina: fem petards!

Una tècnica divertida (però amb cura) és la de la cola i la purpurina. Amb aquesta tècnica podem treballar els petards de la festa major. Com que a Lleida tenim dues festes majors, la del setembre i la del maig, és una activitat ideal per a fer un seguiment de l'evolució de l'infant.

Proposta: fer aquesta activitat al setembre-octubre (en funció del període d'adaptació) i la següent al maig. Llavors compara, ensenyar a l'infant, exposar les dues obres on ben segur que es notaran diferències.

Procediment:
  •  Si duem a terme l'activitat amb infants nadons, l'educadora posarà cola al paper i deixarà a l'infant el pot de purpurina per a que aquest "llenci" com vulgui i pugui. En aquest cas, l'infant nadó hauria de ser aquell que ja s'aguantes assegut, que tingués un to muscular normal.
L'objectiu no és que posi correctament la purpurina, es simplement fer-li un tastet a les arts plàstiques amb un objecte que fàcilment podrà moure (el potet de purpurina). S'ha de prestar molta atenció ja que sabem que aquests infants s'enduen tot a la boca, i la purpurina pot ser quelcom perillos si no està sota supervisió.

  • Si duem a terme l'activitat amb infants a partir de l'any
    • posarem el full de color sobre la taula
    • donarem el pot de cola a l'infant per a que posi la cola sobre el paper fent la forma que vulgui.
    • amb els pots de purpurina , de diferents colors, els infants vesaran la purpurina sobre el full i la cola com vulguin.
 Un exemple de resultat:

Infant nadó (8 mesos)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada